Бюлетини ежегодна дейност

Фондация "Български архитектурен модернизъм", стартирала своята дейност като неформална група през 2014-а година, публикува ежегодни бюлетини за дейността си от 2017-а насам.

За този период организацията е направила 3 големи изложби:
- "Български архитектурен модернизъм. Образци от 1920-те, 1930-те и 1940-те години", посетила над 10 града в периода 2017-2018 година
- "Госпожо архитект," - представена в София през 2022 година и на турне в Бургас, Казанлък, Пловдив и др. градове
- "Христо Пеев. Архитектът, изследователят, човекът" - представена в Пловдив през 2023 година
и е участвала в редица други изложби, като "100 години БИАД-Пловдив" през 2022 година и др.

През периода са направени десетки архитектурни обиколки и множество лекции в цялата страна, посетени от хиляди посетители. Всички събития на "Български архитектурен модернизъм" са безплатни, със свободен вход, като посетителите имат възможност да оставят дарения за дейността.

Издадени са няколко календара с образователна информация за изкуството от междувоенния период, както и две книжки - "Образци от 1920-те, 1930-те и 1940-те", както и "Госпожо архитект,". През годините са отделени и стотици дни в проучвания из архивите в цялата страна, в няколко града в Германия, в срещи с наследници и др. форми на проучване на архитектурата от периода.
Списък ежегодни бюлетини
Фондацията съществува като такава от 2019 година, но изследователският екип работи заедно още от 2013-а година. Още от 2018 година започнахме представяне на годишната ни дейност с ежегодин бюлетини. За периода сме провели десетки лекции и още много повече архитектурни обиколки и други образователни събития, организирали сме и сме участвали в няколко изложби, както и сме провели множество научни проучвания в страната и в чужбина.
Виж още