bg

КАЛЕНДАР 2019

КАЛЕНДАР 2019
21.12.2018 г.

ПОДКРЕПЕТЕ КАУЗАТА НА МОДЕРНИЗМА С КАЛЕНДАР

През тази година „Български архитектурен модернизъм“ разширява още повече дейността си – ще проведем редица проучвания в страната и чужбина, които да обогатят знанията ни за периода. За подкрепа на проучванията ни, както и серията безплатни лекции и обиколки в градовете, създадохме луксозен стенен календар за 2019 година.

По повод 100-годишнината на школата Баухаус, през тази година се фокусираме върху влиянията на немските архитектурни школи върху българската архитектура между двете световни войни. В краяна 2018 година проведохме проучвания в Мюнхен, като за пръв път предстоят проучвания на архивите и в няколко други града в Германия, където са учили български архитекти.

Тематичният календар, назован „BAUHAUS?“, представя сгради от градове от цялата страна, сред които София, Пловдив, Плевен, Стара Загора и др., както и селата Безмер и Владая. Представените обекти са повлияни по различен начин от тенденциите в немската архитектура от първата половина на миналия век. Средствата от календара ще бъдат използвани за финансиране на разходите за проучванията в Германия, както и безплатните лекции и обиколки в български градове в цялата страна.

Можете да получите информация как да получите календара, като ни пишете съобщение тук на фейсбук страницата, както и на имейла bgmodernistarchitecture@gmail.com